Onderzoek en behandeling

Wat neemt u mee
Heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist? Neemt u die dan mee naar de eerste afspraak. Denk ook aan het pasje van uw ziektekostenverzekering, en aan uw legitimatiebewijs. Wij vinden het prettig als u bij elke behandeling zelf een (grote) handdoek (of badlaken) meebrengt.

Geen verwijzing, dan eerst een screening
Heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist? Geen probleem: ook dan kunt u bij ons terecht. Wij doen dan eerst een screening om te beoordelen of fysiotherapie (of manuele therapie) de juiste oplossing is voor uw klachten. Als dat niet zo is, verwijzen wij u naar uw huisarts.

Intake en onderzoek
Bij de eerste afspraak - de intake - stellen we vast welke behandeling u nodig heeft. Na een gesprek over uw klachten volgt een lichamelijk onderzoek.

Stel dat u pijn heeft in uw rug. U vertelt eerst waar u last van heeft, en u geeft antwoord op een aantal vragen. Daarna onderzoekt de fysiotherapeut uw rug. Hij laat u bewegingen maken. Op basis van wat u wel en niet kunt, en van wat wel en niet pijn veroorzaakt, ontdekt hij wat er precies aan de hand is. Dan vertelt hij u wat hij eraan kan doen en hoe lang dat gaat duren. Meestal begint hij meteen met die behandeling.
Het succes van de behandeling hangt ook af van uw eigen inzet. Vaak krijgt u oefeningen mee voor thuis. Het is belangrijk dat u die oefeningen doet. Of u krijgt tips voor bewegen. Misschien moet u oppassen met tillen. U leert dan hoe u het beste kunt tillen, en wat u moet vermijden.

Aantal behandelingen op maat
Hoeveel behandelingen u nodig heeft, is afhankelijk van uw klachten. Sommige aandoeningen zijn na een aantal behandelingen verholpen, andere gaan nooit helemaal over. Daarvoor blijft u mogelijk onder behandeling.
Vaak behandelen wij patiënten twee keer per week. Voor sommige klachten is één behandeling per week voldoende.

Behandeling aan huis in speciale gevallen
De meeste patiënten komen naar Gezondheidscentrum Bloemhof. Alleen in speciale gevallen behandelen wij aan huis.

 

> Fysiotherapie en manuele therapie
> Onderzoek en behandeling
> Tarieven en verzekeringen
> Afzeggen van afspraken
> Privacy
> Tevreden?

 

Afspraak maken?

Oleanderplein 43
(in Gezondheidscentrum Bloemhof)
3073 JX ROTTERDAM
T 010 215 01 70

 
© 2020 Fysio- en manueletherapiepraktijk Riederlaan. Alle rechten voorbehouden. Made by Studio Lomox.